4b.12 – Elevers egenmelding om fravær

Kommentarer

6 kommentarer

• Visma InSchool Opplæringsteam

Oppdatering: 12.03.2020 - Informasjon om ID-porten lagt til i artikkelen. For å kunne åpne dokumentene som elevene laster når de oppretter melding om fravær må ID-porten brukes for å logge inn.

Oppdatering: 29.05.2020 - Presisering at det er kun eleven selv som kan søke om fratrekk av fravær.

-1
  • Visma InSchool Opplæringsteam

Oppdatering: 03.05.2021 - Skjermbilder er oppdatert.

0
  • Visma InSchool Opplæringsteam

Oppdatering: 05.05.2021 - Merknad lagt til om at det kun er eleven selv som kan registrere søknad om egenmelding under fanen "Melding om fravær". Kontaktlærer eller rektor kan altså ikke gjøre det på deres vegne. Det er også lagt ved et skjermbilde av aktivitetsfravær, som eleven også kan sende en egenmelding om å endre fraværskode på.

0
  • Visma InSchool Opplæringsteam

Oppdatering: 23.08.2022 - Lagt til informasjon om hvilke tilganger som forutsetter. Og presistert at dette er tilgangsstyrt. Hvis du mangler tilganger, bør du ta kontakt med roller og tilgangsansvarlige.

Forutsetter følgende tilganger:

• Tilgang til å laste ned vedlegg til elevsøknader
    • Tilgang til å autentisere for å se vedlegg til elevsøknader

Merk! Begge tilgangspunktene er nødvendige, og fungerer ikke uten hverandre. Les mer om tilgangene knyttet til å se og laste ned vedlegg i artikkelen Endringer i roller/tilganger - Tilgang til å laste ned vedlegg til elevsøknader.

0
  • Visma InSchool Opplæringsteam

Oppdatering: 02.09.2022 - Ny, oppdatert video er lagt til artikkelen.

0
  • Visma InSchool Opplæringsteam

Oppdatering: 07.09.2022 - Oppdatert et avsnitt:

For å kunne lese dokumentasjonen som eleven har lastet opp, må du logge deg inn via ID-porten. Når du har logget inn med ID-porten vil du kunne trykke på vedlegget. Dette vil da lastes ned på din pc.

Merk! Det er viktig med interne rutiner om at lærere sletter vedlegg som lastes ned på pc'en. Det vil komme endringsfunksjonalitet på dette, som vil gjøre det mulig å kun ha en lesevisning av vedleggene. Per dags dato er det viktig å sørge for god informasjon og intern rutine på å slette nedlastede vedlegg.